Wishlist 2012

Movies
- You Again
- Letters To Juliet
- The Vampire Diaries Season 1
- The Vampire Diaries Season 2
- What A Girl Wants
- Easy A
- The Notebook
- Honey
- Glee - The Concert movie.

CD's
- Roon Staal - Journey
- Demi Lovato - Unbroken
- Jessie J - Who Are You
- Martina mcBride - Shine

Books
- Verraden - P.C. Cast
- Uitverkoren - P.C. Cast
- Ontembaar - P.C. Cast
- Style - Lauren Conrad
- It's Not How Good You Are, It's How Good You Want To be.

Beauty
- 120 Eyeshadow Palette
- Sugarpill Pressed 4 Colour Palette 'Sweetheart'
- Too Faced 'Romantic Eye' Palette
- TBS Shimmer Cube 'Bunch of Violets'
- Beautyblender
- NYX Rouge Cream Blush 'Glow'
- Sleek Round Lipgloss 'Strawberry'
- Trind Caring Colour Nail Lacquer 'CC135'
- Katy Perry 'Purr'
- Beyonce 'Heat Rush'
Mogelijk gemaakt door Blogger.
vrijdag 8 juli 2011

Nog een jaar 4Havo.

Voor velen is het al lekker vakantie en zo ook voor mij. Heerlijk! Na een moeilijk schooljaar heb ik eindelijk de vakantie die ik nodig had. Iets om blij mee te zijn, zou je zeggen. Maar toch ben ik niet over.

Het overschakelen van 3havo naar 4havo was voor mij erg moeilijk. Ik moest veel meer gaan leren en elke keer begon ik weer te laat. In 3havo ging dat makkelijk, maar ik moest er echt heel erg aan wennen dat ik in 4havo zoveel meer moest leren en dus ook veel eerder moest beginnen. Ook hield de school er geen rekening mee, dat wanneer er toetsweken aankwamen, wij tijd nodig hadden om te leren. Want het waren niet die 10 bladzijdes die we moesten leren in 3havo, maar de 50 bladzijdes die je moest leren in 4havo.

Pas na een half jaar begon ik eraan te wennen, maar nog steeds had ik het er wel een klein beetje moeilijk mee. Mijn Geschiedenis is nooit goed geweest en daar haalde ik ook nooit een voldoende voor, hoe hard ik ook leerde. Mijn Economie was altijd wel erg goed, maar op een of andere manier ging dat dit jaar ontzettend slecht. Engels is ook nooit een goed vak van me geweest. De enige vakken waar ik echt goed in was dat waren Nederlands en Wiskunde. Al was Wiskunde dit jaar ook niet echt goed gegaan.

Dus de laatste periode/toetsweek moest ik keihard knokken! En dat heb ik gedaan. Ik haalde redelijk goede cijfers, maar toch heb ik het niet gehaald. Mijn cijferlijst was goed genoeg om naar 5havo te kunnen, maar mijn mentor had een vermoeden dat mijn basis niet goed genoeg zou zijn voor 5havo, en dat ik kon kiezen om dit jaar nog een keer over te doen, of volgend jaar te zakken voor mijn examen. Hij heeft er uiteindelijk voor gekozen om mij te laten blijven zitten.

Aan het begin was ik daar best boos over. Ik had heel hard gewerkt en mijn cijfers waren goed genoeg voor 5havo, maar daarna besefte ik pas dat ik het volgend jaar dan nog 100 keer moeilijker zou krijgen. Ik heb nog overwogen om naar een andere school te gaan, aangezien ik van mijn school echt helemaal gek werd. Er word alleen maar gedacht aan het geld dat ze ervoor krijgen, ze zijn te gierig om iets uit te geven aan de school, aan je mentor en teamleiders heb je niets en het beleid is vreselijk! Zo kan ik nog honderden punten opnoemen. Maar ik heb besloten dat ik mijn school wil afmaken daar, omdat ik er nou eenmaal aan begonnen ben. Ook zal ik mijn vriendinnen dan nog minder gaan zien, als dat ik het jaar op deze school over doe.

Ik ga volgend jaar in met een positief gevoel en ik ga er alles aan doen om te laten zien dat mijn cijfers wel omhoog kunnen. Natuurlijk heb ik het nadeel dat ik mijn vriendinnen niet zo vaak meer zie, maar daar zijn pauzes voor, niet waar? Ook heb ik Maatschappij en CKV al afgesloten, dus ik heb meer tijd voor mijn slechte vakken. Ik hoop dan natuurlijk dat ik volgend jaar beter ga doen en zal jullie zeker op de hoogte houden!

4 reacties:

Tessa zei

Gaat je lukken volgend jaar! En heb je dat mailtje gelezen van school? Ze gaan allemaal strenge regels toepassen, minder tussenuren, ander lesrooster (we hebben nu pas na het 3de pauze!!) etc. etc. Eindelijk gaan ze stappen ondernemen haha! Kutschool dat we hebben!

Julie zei

Het komt allemaal goed schratje, hihi! Ach ja die harde aanpakt en die schop onder hun kont kunnen ze wel gebruiken. Ik denk dat er pas verandering komt als wij van school af zijn. Hopelijk trekken ze nu wel een keer goede leraren aan en niet alleen maar -zoals jij hem altijd NOEMDE- Zaatkoekies en Erasjes, Blehhh.

Lieke zei

Wat vervelend! Maar zitten blijven is niet het einde van de wereld hoor, ik heb er ervaring mee ;p Toch is het wel superklote, maar als je allemaal nieuwe mensen hebt leren kennen enzo ben je het snel weer vergeten. (:

Carola zei

Wat vervelend dat je bent blijven zitten. Klinkt ook niet echt als een fijne school. Hoop dat het in het nieuwe schooljaar allemaal beter gaat

Een reactie posten

Bloglovin.

Follow Knock Knock, This is me!

Twitter.

Volg me op twitter! Follow RomyMBCL on Twitter

Formspring.


Blog Archive