Wishlist 2012

Movies
- You Again
- Letters To Juliet
- The Vampire Diaries Season 1
- The Vampire Diaries Season 2
- What A Girl Wants
- Easy A
- The Notebook
- Honey
- Glee - The Concert movie.

CD's
- Roon Staal - Journey
- Demi Lovato - Unbroken
- Jessie J - Who Are You
- Martina mcBride - Shine

Books
- Verraden - P.C. Cast
- Uitverkoren - P.C. Cast
- Ontembaar - P.C. Cast
- Style - Lauren Conrad
- It's Not How Good You Are, It's How Good You Want To be.

Beauty
- 120 Eyeshadow Palette
- Sugarpill Pressed 4 Colour Palette 'Sweetheart'
- Too Faced 'Romantic Eye' Palette
- TBS Shimmer Cube 'Bunch of Violets'
- Beautyblender
- NYX Rouge Cream Blush 'Glow'
- Sleek Round Lipgloss 'Strawberry'
- Trind Caring Colour Nail Lacquer 'CC135'
- Katy Perry 'Purr'
- Beyonce 'Heat Rush'
Mogelijk gemaakt door Blogger.
maandag 11 juli 2011

Movie: Cats!

Cats is een van de langst durende musicals allertijden van West End en Broadway! De musical is al in ontzettend veel landen geweest, zo ook in Nederland. Ik heb deze helaas gemist en baalde er erg van. Ik hoop ooit nog dat deze een keer terugkomt.

Maar toen zat ik op Bol.com te kijken en zag dat de West-End versie op dvd bleek te zijn. Toen ik van mijn vader 5 dvd's van zijn geld mocht bestellen, heb ik deze meteen in mijn winkelmandje gedaan! En 2 dagen later kwam deze binnen. Meteen maakte ik hem open en ik hoorde wat rammelen. Ik dacht dat de dvd wel losgeschoten zou zijn en dat ik hem even terug moest klikken, maar toen ik hem opendeed bleek de hele hoes kapot te zijn. Ik baalde echt! Maar ik heb hem in een ander hoesje gedaan en het papiertje eruit gehaald. Alleen is het hoesje niet echt mooi meer, helaas.


CATS is de beroemdste musical aller tijden. Sinds de premiere in Londen in 1981 heeft CATS de wereld veroverd en alle records gebroken. Eén van de klassieke liedjes is 'Memory' dat onmiddelijk overal een hit werd. Voor deze speciale opname voor video werd de nieuwste technologie gebruikt met een overweldigend resultaat.
CATS - zoals het nooit eerder te zien was - zo betoverend, overweldigen, wervelend en sprankelend dat het nauwelijks te beschrijven is. CATS moet je gewoon zien en ondergaan!

Hierboven lees je wat de uitgeverij zegt over de musical. Maar heb ik hem hetzelfde ervaren?

De musical word alleen maar gezongen, geen enkel moment word er gewoon een stuk gepraat. Je moet hiervan houden en dat doe ik. Ik hou vooral van het zingen in een musial en ik vind het ontzettend knap hoe dit verhaal verteld word, zonder er één woord bij te praten. Elk liedje dat ze zingen heeft eigenlijk als je het normaal hoort geen enkele betekenis, maar toch klopt het met de musical! Zo mooi om te zien en horen dat ze er zoiets moois van konden maken.

Het dansen is ook echt ontzettend mooi. Niet alleen de vrouwen dansen ontzettend elegant, maar ook de mannen. In Nederland zie je bijna nooit in musicals dat mannen zo elegant dansen en meestal ziet het er hier stoer uit. Maar daar zie je zelfs het verschil soms niet tussen het dansen van een man en vrouw. Ik heb hier zo ontzettend veel respect voor! Echt super!
En ook de bewegingen die ze maken. Ze lijken soms net op echte katten! Van die bewegingen die als ik die zou maken, iedereen me voor gek verklaard en me keihard uitlacht.

En natuurlijk echt respect dat die mensen in die pakjes durven optreden! De pakjes zijn echt supermooi, maar je hoeft maar één klein rolletje vet te hebben en je ziet het meteen.
Ook is de make-up echt mooi aangepast aan de kleding. Volgens mij zit je eerst echt een uur in de make-up, voordat je het podium op kan. Maar het ziet er dan ook echt heel mooi uit!

Wat ik ook echt goed vind is dat er niet echt hoofdrollen zijn in deze musical. Er zijn wel rollen die groter zijn dan de anderen, maar er zijn zoveel rollen die een keer naar voren komen en dat de anderen allemaal op de achtergrond staan. Zo zie je allemaal verschillende soorten van zingen en dansen.

En stiekem ben ik zelfs een klein beetje gek op de Rum Tum Tugger! Hij is zo geniaal en leuk en hij zingt ook fantastisch! Ook leuk hoe zijn rol veranderd van een egoïstische kat, naar een kat die goede daden verricht.


Kortom: Ik vind deze Musical echt fantastisch! Het is zeker een aanrader om te kijken als je van musicals houd en graag naar de muziek luisterd. Als je niet gek bent op muziek met een verhaal, dan gaat het snel vervelen en zet je de dvd waarschijnlijk al snel uit.

4 reacties:

Anoniem zei

Ik heb de musical Cats gezien. Ik vond het niet leuk doordat ze alleen maar zingen.

Lauradenkt zei

Die heb ik eigenlijk nog nooit gezien.

Peggy Timmermans Visagie zei

Ik heb deze musical in Covent Garden, Londen, gezien. Ongelooflijk prachtig! Enne, musical is eigenlijk vooral alleen zingen... Ik ben heel blij dat ik hem nog gezien heb, hij speelt nu al een aantal jaren niet meer.

Romy zei

@ Peggy Timmermans Visagie, Ik weet het, maar heel vaak zit er omheen ook nog een verhaal dat nog gespeeld word.

Een reactie posten

Bloglovin.

Follow Knock Knock, This is me!

Twitter.

Volg me op twitter! Follow RomyMBCL on Twitter

Formspring.


Blog Archive