Wishlist 2012

Movies
- You Again
- Letters To Juliet
- The Vampire Diaries Season 1
- The Vampire Diaries Season 2
- What A Girl Wants
- Easy A
- The Notebook
- Honey
- Glee - The Concert movie.

CD's
- Roon Staal - Journey
- Demi Lovato - Unbroken
- Jessie J - Who Are You
- Martina mcBride - Shine

Books
- Verraden - P.C. Cast
- Uitverkoren - P.C. Cast
- Ontembaar - P.C. Cast
- Style - Lauren Conrad
- It's Not How Good You Are, It's How Good You Want To be.

Beauty
- 120 Eyeshadow Palette
- Sugarpill Pressed 4 Colour Palette 'Sweetheart'
- Too Faced 'Romantic Eye' Palette
- TBS Shimmer Cube 'Bunch of Violets'
- Beautyblender
- NYX Rouge Cream Blush 'Glow'
- Sleek Round Lipgloss 'Strawberry'
- Trind Caring Colour Nail Lacquer 'CC135'
- Katy Perry 'Purr'
- Beyonce 'Heat Rush'
Mogelijk gemaakt door Blogger.
maandag 26 september 2011

Later...

Ieder meisje heeft de tijd van prinsessen wel gehad. Wie wilde dat nou niet? Een mooie jurk, iedereen deed alles voor je en je kon over alles en iedereen bepalen. En als dat nou de werkelijkheid zou zijn, zouden we er allemaal nog steeds van dromen. Maar helaas! We zullen nooit die mooie jurk dragen, terwijl we ons volk commanderen en onze bediendes ons ondertussen een heerlijke voetmassage geven...

Nu we ouder zijn worden er juist meer serieuze opties van ons verwacht. Hoe wij op de basisschool elke week van keuze 'dierenarts' naar keuze 'mama' en keuze 'brandweervrouw' switchte, hoe wij op de middelbare school voor de moeilijke keuze staan: 'Wat gaan wij na deze school doen?'


Ja, ik ben bij zo'n moment aangekomen. Al vanaf de tweede klas wordt er tegen mij gezegd dat ik een keuze moet gaan maken. En nu ik in 4havo zit word het me er telkens maar weer ingewreven. Dit is mijn tweede jaar in 4havo en daar ben ik, met dit in mijn achterhoofd, heel blij mee! Als ik nu in mijn examenjaar zou zitten, zou ik het dit jaar al moeten beslissen. Maar die keuze had ik, denk ik, nooit kunnen maken! Want wat vind ik het moeilijk!

Als je mij vraagt wat ik leuk vind qua studies, komt er niet veel uit. Er is niets wat me echt leuk lijkt. Sommige dingen zijn leuk om te doen, maar niet als baan. Zoals bijvoorbeeld: 'Journalistiek'. Heerlijk vind het, om te schrijven. Maar om verplicht te worden 'wanneer' en 'waarover' je iets schrijft... Nee, dat is niets voor mij. En zo gaat het bij alles.


Sinds 2 jaar is er bij mij een optie gekomen. Iets wat ik leuk vind en waar ik nooit genoeg van zal krijgen. Maar de onzekerheid is groot!


Toen ik 23 december 2009 voor de eerste keer naar een musical ging, werd het me al duidelijk. Ik was wel eerder naar een paar musicals geweest, maar toen begreep ik het allemaal nog niet echt. Maar toen ik naar 'Joseph and The Amazing Technicolor Dreamcoat' ging werd het me echt goed duidelijk. 'Dit is mijn droombaan!' Dansen, zingen, acteren en 2,5 uur per dag in een ander leven duiken. Fantastisch lijkt het me! Maar het is in mijn ogen dan ook echt een droombaan. Want zingen is niet voor mij weggelegd, ervaringen heb ik niet, je moet je continue bewijzen, bent nooit zeker van een baan en het publiek moet je maar net leuk vinden.


Maar toch blijf ik erin geloven, hoe ver weg het ook ligt. Mijn ouders geloven er niet in en dat maakt voor mij mijn wil alleen maar groter. Zo ga ik vanaf deze week op musicallessen, ga ik lekker door met dansen met nog een extra uur en blijf ik mezelf voorhouden dat het me ooit gaat lukken. Zodat mijn ouders over een aantal jaar in een theaterzaal zullen zitten en naar een podium kijken waar ik op sta te schitteren, zodat ik na de show kan zeggen: 'Zien jullie wel! Lekker puh!'

Dit is mijn eerste Column. Vinden jullie dit soort stukken leuk om te lezen? Of hebben jullie tips ervoor? Of moet het bij deze ene keer blijven?

4 reacties:

Anoniem zei

Nou je bent niet de enige die nog geen studiekeuze kan maken... Mooi dat je een doel hebt om voor te vechten, maar ik zou voor de zekerheid toch wel een studie in je achterhoofd houden als 2e keus (:

CĂ©leste zei

Ik vond het toen ook erg moeilijk uiteindelijk ben ik in de zorg gaan werken :-)

Lauradenkt zei

Ik ben benieuwd hoe je musicallessen gaan, zou leuk zijn als je daar ook over gaat bloggen :)

Eline zei

Leuk om dit soort persoonlijkere stukjes te lezen!

Succes met je studiekeuze, ik ben er zelf ook nog niet helemaal uit, maar ik ga binnenkort eens met mijn decaan praten; misschien kan jij dat ook proberen. Die heeft veel verstand van het aanbod aan studies en kan jou helpen iets te vinden wat leuk en realistisch is.

Een reactie posten

Bloglovin.

Follow Knock Knock, This is me!

Twitter.

Volg me op twitter! Follow RomyMBCL on Twitter

Formspring.


Blog Archive